Rumored Buzz on νοικιαζομενα διαμερισματα κυπαρισσια

Wiki Article

Μεγάλο μπάνιο το οποίο έχει και πλυντήριο και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί κάποιος για την διαμονή του.Μπαλκονι και μπροστά και πίσω με τραπεζάκια και καρέκλες.Το μπροστινό είχε θέα την Μονεμβασιά. Η κυρία Λίτσα μας έφερε πρωινό δύο φορές ενώ δεν ήταν στις παροχές.Μειναμε πολύ ευχαριστημένοι από όλα και σίγουρα θα το ξαναεπισκευτουμε.

Βροχή και πιθανή καταιγίδα αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό.

Για το λόγο αυτό, το κοινό κυπαρίσσι στο εξωτερικό αναφέρεται ως μεσογειακό κυπαρίσσι, ως ιταλικό κυπαρίσσι ή κυπαρίσσι της Τοσκάνης.

Το Κυπαρίσσι, εκτός από άριστα στη φυσική ομορφιά και στο ήθος των κατοίκων του, παίρνει άριστα με τόνο και στην καθαριότητα, κάτι που εκπλήσσει ευχάριστα τον ταξιδιώτη.

Σήμερα, στους πρόποδες του βράχου είναι χτισμένη η γειτονιά της Βρύσης, ενώ μέσα στον ίδιο τον βράχο, πολύ κοντά στην πηγή που οι ντόπιοι ακόμα λένε «πηγή της Αταλάντης» είναι χτισμένο το εκκλησάκι της Παναγίας.

Ένα άλλο παράσιτο που μπορεί να προσβάλει τα κυπαρίσσια δέντρα είναι ο “σκουληκιάρης”. Τα σακουλοειδή είναι μικρές κάμπιες που δημιουργούν προστατευτικά κουκούλια από κλαδιά και άλλο φυτικό υλικό.

Ακίνητα στην Κύπρο Διάλεξε με βάση τα κριτήριά σου ανάμεσα σε χιλιάδες αγγελίες, το ακίνητο που επιθυμείς στην Κύπρο.

Τα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι η κοντινή απόσταση από την read more πρωτεύουσα και ότι είναι πιο ήσυχα συγκριτικά με τις άλλες περιοχές όλο το καλοκαίρι.

Ανακαλύψτε τις καλύτερες περιοχές για να μείνετε στην Ικαρία, για να απολαύσετε τις παραλίες και τα πανηγύρια στο έπακρο.

Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες λαξευμένες στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.

Οι άλλοι δύοι οικισμοί είναι νεότεροι και αποτελούν τα επίνεια του. Η Παραλία με τα αναπαλαιωμένα σπίτια δίπλα στη θάλασσα, θυμίζει έντονα αιγαιοπελαγίτικο νησί ενώ η Μητρόπολη έχει χάσει την αρχιτεκτονική της ταυτότητα τα τελευταία χρόνια λόγω της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας, αποτέλεσμα της τουριστικής ανάπτυξης.

Το λιμάνι βρίσκεται στην νησίδα ενώ ο οικισμός και η παραλία στο κύριο μέρος του νησιού.

Ο οικισμός έχει κτιστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύεται από τους πειρατές, οι οποίοι λεηλατούσαν της ακτές της Πελοποννήσου. Αργότερα, όταν δεν υπήρχε, πλέον κίνδυνος, δημιουργήθηκαν οι παραθαλάσσιοι οικισμοί Παραλία και Μητρόπολη.

Τα ορεινά χωριά Χάρακας, Λαμπόκαμπος, Πιστάματα διατηρούν στο ακέραιο τον ορεινό χαρακτήρα τους και παρουσιάζουν έντονο αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.

Report this wiki page